Om alvast te oefenen voor Carnaval

brandveilig-carnaval-bhv-opleiding

Tractor pullen, het bruisende carnaval of het zoeken van kievitseieren. Het zijn tradities die buiten de provincie ontzettend groot zijn, maar in ons eigen Utrecht nauwelijks vaste voet aan de grond krijgen.

In de rubriek Blik Buiten De Regio duikt verslaggever Pieter Munnik in de wereld van de tradities die hem vreemd zijn. In aflevering 1 staat het carnaval centraal.

In het kleine dorpje Loo krijgt hij vele tips van de plaatselijke bewoners hoe Utrecht zelf een geslaagde carnaval kunnen vieren. Want plaatsgebonden is het in ieder geval niet, zeggen ze hier tenminste.

Bereid je met de volgende tips perfect voor op Carnaval 2014! Dat valt dan op 2 maart.

De muziek
Wees niet bang voor wat oude Hollandse krakers. Oefen van te voren goed op klassiekers als Andre Hazes en André van Duin, maar zorg ook dat je de teksten van iemand als Frans Duijts wel kunt dromen. Schrijf ze op, neem ze mee waar je moet wachten en dreun ze iedere dag een paar keer op. Carnaval is iets dat je met z’n allen doet en je wilt niet voor paal staan door als enige niet mee te kunnen zingen wanneer je in de polonaise belandt. Om het je makkelijk te maken is HIER een betere carnavalsplaylist op spotify te vinden!

De kleding
Wie tijdens Carnaval niet verkleed komt heeft er niks van begrepen. Het is als een goed gebakken ei zonder zout; gewoon net niet. Maar hoe moet je er dan uit zien? De mensen uit Loo vertelden ons dat dat totaal niet uitmaakt, maar hoe unieker hoe beter. Ga als krokante krab, zak patat, of doe gezond in je bananenpak. Zie hieronder een kaartje met álle feestwinkels in Utrecht waar je je slag kunt slaan. 
Grotere kaart weergeven

Vereniging
Een carnaval organiseren is niet gemakkelijk. Het is een hele ceremonie met een optocht, een prins en een prinses carnaval, artiesten en meer. De organisatie ligt in handen bij een carnavalsvereniging én, jawel, Utrecht heeft er ook één! Zie daarvoor deze site. Ze kunnen je hulp goed gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.