Overleven in de brouwerij

Brouwerij de Leckere heeft inmiddels vier overnames en een bijnafaillissement achter de rug. In 2000 lag de productie maanden stil en verloren ze veel klanten, maar met nieuwe investeerders heeft het merk de moeilijke tijden overleefd.

Terwijl veel kleine bedrijven de crisis niet overleven, bestaat de brouwerij dit jaar 15 jaar. Volgens hoofdbrouwer Pim Bosch is het eraan te danken dat de brouwerij kleinschalig blijft. Niet meteen in de supermarkt willen liggen, maar rustig opbouwen en de goede klanten zoeken. Dat is het geheim. Daarnaast heeft de Leckere nooit zijn ideologie losgelaten. De brouwerij is begonnen als de eerste biologische brouwerij van Nederland en biologisch is hij nog steeds. Maar wat is er van de kwaliteit over na al deze moeilijkheden? Bierkenner Nico Lammers van PINT neemt voor ons een paar bieren onder de loep.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.