Strand Oog in Al: een periode vol her(r)i(e)nneringen

Bron: Strand Oog in AlHet is inmiddels duidelijk dat Strand Oog in Al gesloten is door maar twee klachten van omwonenden van de Merwedestate, die op 336 meter afstand van het strand ligt. De vraag is echter hoe het komt dat de zaak zo serieus werd genomen. De gemeente had een simpele reden; er werden te vaak feesten die teveel herrie bezorgden. Een terugblik op het verleden.In het jaar 2007 kreeg het evenemententerrein en stadsstrand Strand Oog in Al te maken met het eerste festival genaamd Better Days gehouden. Het betekende het begin van een mooie periode; maar liefst 35 evenementen volgden, verdeeld over vier jaar. Zo werd het inmiddels bekende Smeerboel gehouden, maar ook talenten op het gebied van technomuziek mochten optreden ‘op het zand’, zoals dat genoemd wordt door menig liefhebber van de feestjes op Oog in Al.

Wekelijks, mits het temperatuur achttien graden of hoger was, werd er vanaf de maand mei feestjes gehouden. Aan de hand van de filmpjes die op YouTube te vinden zijn, waren het prachtige tijden. Mede dankzij Elevation Events, de organisator van de vele technofeestjes op Strand Oog in Al. Dat het z’n vruchten heeft afgeworpen, valt te merken uit het feit dat afgelopen zaterdag het festival Symphonica Elektronica Festival in De Fabrique een groot succes was.

Mocht Strand Oog in Al komende zomer weer geopend worden, dan zal het nooit meer het niveau en de frequentie van de afgelopen succesvolle zomers halen. Door het akkoord van de gemeente met de bewoners aan de Cervanteslaan mag er maar drie keer per jaar een festival worden georganiseerd op het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.