Urban Farming: een klein balkon is al voldoende!

Urban GardenMidden in de stad je eigen groenten verbouwen. ‘Urban Farming’ – in het Nederlands ‘stadslandbouw’ genoemd – lijkt steeds populairder te worden. Sinds stadslandbouw over is komen waaien vanuit andere delen van de wereld verschijnen steeds meer moestuinen op daken van kantoorpanden en plantsoenen in Nederlandse woonwijken. Het is bovendien heel makkelijk om zelf groenten te verbouwen.

Stadslandbouw draait onder andere om bewust met je voedselvoorziening om gaan. Een leuk initiatief dat hier helemaal om draait is de Tostifrabriek. Bij de tostifabriek wordt een graanveldje aangelegd, waar de bedenkers zelf graan zullen verbouwen om brood te kunnen maken. Ook wordt er een varken gehouden waar ham van wordt gemaakt. Twee koeien zullen gaan zorgen voor verse kaas.

Je kunt zelf ook beginnen met het verbouwen van groenten. Een klein stukje van een achtertuin of een vierkante meter balkon kan al genoeg zijn. Antoine Miltenburg van Biet en Boon geeft drie tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.