Utrecht bouwt aan Olympische dorpen

De stad Utrecht zal deze zomer twee dorpen rijker zijn. Olympische dorpen welteverstaan. Het European Youth Olympic Festival (EYOF) dat deze zomer in Utrecht gehouden wordt, trekt 3300 jonge sporters en hun begeleiders naar de Domstad toe en die moeten natuurlijk allemaal ergens slapen. Het ene dorp zijn verrijzen op de campus van het University College en de andere op het terrein van het Utrecht Science Park op De Uithof.

olymdorp3

Studentenappartementen die normaal voor tijdelijk gebruik worden verhuurd zullen nu door de SSH worden ingericht voor de Europese sporttalenten. Op De Uithof zullen de sporters slapen in de gekleurde spaceboxen aan de Cambridgelaan en in de Bisschoppen. Daarbij wordt er ook nog een speciaal tentencomplex geplaatst waar de deelnemers kunnen slapen, maar waar ook gezamenlijke ruimtes zullen zijn. In elk appartement worden er bedden bijgezet om zoveel mogelijk mensen kwijt te kunnen en voor de basketballers zullen er extra lange bedden worden geplaatst. Opvallend is dat alle messen uit de kamers worden gehaald. Een teken dat de organisatie het zeer nauw neemt met de veiligheid.

Om de sporters zo goed mogelijk te begeleiden, zullen tussen de dorpen en de diverse sportlocaties pendelbussen gaan rijden en worden er zo’n duizend vrijwilligers ingezet. Om een van de dorpen te betreden is wel een accreditatie nodig.

olymdorp4

Internationale studenten zullen geen probleem ondervinden van de Olympiade. Zodra zij vertrokken zijn, zal de SSH zal op 30 juni starten met de verbouwing en heeft het dus exact twee weken de tijd om de locaties om te toveren tot twee Olympische dorpen. Vanaf 1 augustus moet alles weer in oude staat zijn teruggebracht voor de studenten van de Utrecht Summer School.

Het EYOF wordt gehouden voor jonge sporters tussen de veertien en achttien jaar en zal plaatsvinden tussen 14 en 19 juli 2013. Klik hier om het programma in de gaten te houden.

 

 

3 gedachten over “Utrecht bouwt aan Olympische dorpen

 • 14 mei, 2013 om 18:30
  Permalink

  Dit ziet er zo leuk uit! Ik mag deelnemen aan de EYOF voor tennis samen met nog een ander meisje en twee jongens! Zo spannend!!

 • 4 april, 2013 om 10:44
  Permalink

  Het is zeker niet de bedoeling dat turnsters tussen de mannelijke basketballers gaan slapen, want het zijn nog maar kinderen. Vergeet dat niet.

 • 2 april, 2013 om 10:33
  Permalink

  “voor de basketballers zullen er extra lange bedden worden geplaatst”… Briljant!!

  … Maar wat nou als er een keer een lange turnster of hardloper ofzo tussen zit? Moet die dan tussen de basketballers gaan slapen? 0=]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.