Zenden voor beginners

Je hoort er weinig over, toch zijn er in Nederland 12.000 mensen zendamateur. Bij deze hobby is het de bedoeling dat je contact legt met andere mensen die zendamateur zijn. Je hebt allemaal een eigen roepnaam en zendvergunning waarmee je contact probeert te leggen met mensen over de hele wereld. Als er een contact is gelegd worden er basisgegevens uitgewisseld zoals de roepnaam en eventueel de weerberichten.

Zendamateur worden kan een dure grap zijn, maar ook mensen met een minder volle portemonnee kunnen aan de slag met hun nieuwe hobby. Voor 350 euro kan je al beginnen met je eigen zendapparatuur en maak je contact met mensen over de hele wereld. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt. De prijzen van duurdere en professionelere materialen kunnen al snel oplopen tot 12.000 euro.

Wat is er nodig om zendamateur te worden:

Cursus voor beginners – 2 euro per les, 50 euro in totaal
Examen, 90 euro

Zender, 125 euro ( je kunt ook kiezen voor een dure variant)

Kabel, 0,75 euro

Antenne, 85 euro

Antennetuner, 50 euro

 

Optioneel:

Lidmaatschap Veron, 50 euro per jaar (niet verpicht)

 

Voor extra hulp bij het examen, klik hier. Ook is het mogelijk om boeken en cd-roms te bestellen om je kennis nog meer op te krikken. Om in stappen te zien hoe je zendamateur kunt worden kun je even op deze site kijken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.