De allereerste Albert Heijn

Vroeger diende de kruidenier als supermarkt. Je deed daar je boodschappen door ze te bestellen bij iemand achter de toonbank. Later werd dit zelfbediening en werden de assortimenten steeds meer uitgebreid.  In 1887 nam de jonge Albert Heijn de kruidenierszaak van zijn vader over. In 1895 opende Albert Heijn zijn eerste filiaal in Purmerend. In de loop van de jaren groeide het bedrijf aanzienlijk en zag het de winst steeds groter worden. Anno 2013 zijn er 850 winkels van Albert Heijn en blijkt het een enorm succesvolle formule.

Hieronder een tijdbalk met belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Albert Heijn.

ah- (Bekijk de PDF)

Screen shot 2013-03-21 at 5.10.25 PM(Bekijk de PDF)

Schermafbeelding 2013-03-21 om 21.17.47

 

In de Purmerender Courant uit 1907, in het bezit van deze blogger, is te zien hoe Albert Heijn reclame maakte in die tijd. In Purmerend werd het eerste filiaal van Albert Heijn geopend in 1895. Ook zie je dat de winkel aan de Westerstraat later een kroeg werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.