De liefde voorbij: necrofilie

nrcnl-wetenschap-hoogleraar-onderscheidt-tien-vormen-van-necrofilieLiefde kan vreemde vormen aannemen. Van een onschuldige prille liefde tot seks hebben met doden. Dit laatste wordt ook wel necrofilie en niet gezien als een psychische stoornis. Deze vorm van liefhebben valt onder de parafillie, een seksuele afwijking. Mensen met parafillie hebben seksuele gevoelens bij dingen die niet als direct seksueel worden gevonden. Handelingen die hierbij horen kunnen vreemd, schadelijk en zelfs strafbaar zijn.

De meest voorkomende parafilieen zijn:

•            Exhibitionisme: het willen laten zien van seksueel gedrag of geslachtsdelen aan andere mensen (bijvoorbeeld zoals potloodventers).

•            Fetisjisme: seksueel opgewonden worden door objecten, zoals lingerie, schoenen of kleding zoals leer.

•            Frotteurisme: het lekker vinden om iemand zonder toestemming aan te raken en te strelen.

•            Pedofilie: het verlangen naar seksuele handelingen met kinderen van 13 jaar of jonger.

•            Seksueel masochisme: het lekker vinden om vernederd, vastgebonden en geslagen te worden (zoals de slaaf bij s.m.).

•            Seksueel sadisme: opgewonden worden door het psychische en lichamelijke lijden van anderen (zoals de meester bij s.m.).

•            Fetisjistisch transvestitisme: seksueel opgewonden worden door travestieten.

•            Voyeurisme: het opwindend vinden om naar iemand te kijken, die dit niet door heeft, die naakt of aan het vrijen is.

Maar ondanks dat necrofilie onder de parafilieen valt, komt het bijna niet voor. Hoogleraar forenische geneeskunde Anil uit New Delhi heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar necrofilie en kwam tot tien vormen van necrofilie.

1. Doe een rollenspel

In een vrij onschuldige vorm van necrofilie, kan een rollenspel uitkomst bieden. Het voornaamste hierbij is niet om daadwerkelijk seks met een dode te hebben. Het gaat om de lustopwekkende fantasie erachter. Mensen gaan in deze vorm rollenspellen aan met elkaar waarbij iemand doet alsof hij dood is en bijvoorbeeld alsof een erectie rigor mortis is. Wanneer de dood als fantasie optreedt in het seksuele spel spreekt men van pseudonecrofilie. Een interessant vraagstuk is of dit ook een vorm van sadomasochisme kan zijn.

2. Ontken de dood

Wanneer een geliefde door de dood gehaald is, kan niet iedereen het verlies accepteren. Wat er dan kan gebeuren, is dat de partner van de overledene het dode lichaam bij zich houdt om er nog seks mee te hebben omdat diegene de dood niet accepteert.

 3. Zoek een kerkhof op

Het verlangen naar seks met de doden kent nog een uitlaatklep die ook onder pseudonecrofilie valt. Zo is het ook een optie het verlangen te bevredigen door te masturberen op een kerkhof. In tegenstelling tot de vorige twee vormen speelt de fantasie om seks te hebben met lijken op zich hier de voornaamste rol.

4. Werken bij een begrafenisonderneming

Een aanzienlijke stap verder ben je wanneer het niet bij fantaseren blijft, maar overgegaan wordt tot het daadwerkelijk betasten van een dode. Hiervoor moet je ongezien of onopvallend dicht bij een dode kunnen komen. Sommige mensen gaan hiervoor bij een begrafenisonderneming werken.

5. Gebruik je mes

In sommige gevallen heeft de necrofiel geen heel lichaam nodig om zijn verlangen te vervullen, maar komt hij al aan zijn trekken door lichaamsdelen (vaak geslachtsdelen) van een lijk als fetisj bij zich te houden. Deze snijden ze af van de overledene.

6. Word kannibaal

Soms is het vrijen met een dode niet genoeg, maar is de necrofiel pas tevreden als hij het dode lichaam ook kan verminken en soms (deels) opeten; zogezegd een necrofiele vorm van kannibalisme. Het opeten of beschadigen van het lichaam zorgt dan voor een extra seksuele prikkel.

 7. Herken kansen

Dat je necrofiel bent, wil nog niet per sé zeggen dat je dan ook fulltime necrofiel moet zijn. Het is mogelijk dat je seks zou hebben met een lijk als je daartoe de kans krijgt, maar dat je er normaal gesproken ook geen moeite mee hebt om met een levende het bed te delen.

In het strafrecht is necrofilie ook een omstreden onderwerp. Er is maar weinig parafiel seksueel gedrag echt strafbaar. Necrofilie is opzich niet zichtbaar, maar er kan wel sprake zijn van grafschending, wat wel strafbaar wordt gesteld. Zie hieronder een uitgebreide scriptie van Simone Gooren, juriste bij het Pieterbaan Centrum te Utrecht.

Bron: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1.1&thid=13d8dd8d87dd317a&mt=application/pdf&url=https://mail.google.com/mail/u/0/?ui%3D2%26ik%3D2366bd03d1%26view%3Datt%26th%3D13d8dd8d87dd317a%26attid%3D0.1.1%26disp%3Dsafe%26zw&sig=AHIEtbTye8znL14mNIIAgcDN4ALHbEBxvg

 

Bron: dragonda.comnecrofilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.