Een magisch leven

gesneden_jaarwielWie het Keltisch jaarwiel volgt, viert de van oudsher Keltische feesten. De Kelten waren afhankelijk van hun eigen oogst en waren daarom dus erg afhankelijk van Moeder Natuur. Of de natuur te eren vierden zij 8 seizoensfeesten om de natuurgoden goed gezind te zijn.

Deze feestdagen worden ook wel Sabbats genoemd en zijn eigenlijk een soort van landbouwfeesten. Men viert de vruchtbaarheid van de aarde, de oogst en het leven. Om dit visueel maken, heeft men de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en geest bedacht. Deze hebben allemaal bepaalde krachten in zich en sommigen, heksen bijvoorbeeld hebben de macht om deze energieën te sturen. Dit wordt ook wel magie genoemd. Magie die ook kan worden gebruikt om kwaad te doen, ook wel zwarte magie genoemd. Om de feesten in te leiden, worden rituelen uitgevoerd om energieën te kunnen sturen.

In de Middeleeuwen geloofde men sterk in hekserij en had men verschillende manieren om aan te tonen of iemand een heks was.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.