Rugby vs Voetbal

rugby02

   Rugby is een harde sport, een sport voor bikkels. Er is in – en op het veld veel respect voor elkaar en voor   de scheidsrechter. Als je wordt getackled hoort dat erbij en sta je weer op, klagen hoor je rugbyers niet. Voetballers worden meer gezien als acteurs. Alles wordt eraan gedaan om de scheidsrechter te manipuleren en zo het spel in jou voordeel te krijgen. Als je jezelf kunt laten vallen voor een penalty doe je dat. Heb jij hier een mening over? Lees het blog en reageer!

 

Rugby staat bekend als harde sport die niet voor mietjes is. In het veld gaat het er hard aan toe en staan de rugbyspelers niet bekend als aanstellers. Het ene moment geef je iemand een snoeiharde tackle en schop – of sla je hem stiekem als de referee niet kijkt, het andere moment help je hem weer op, geeft elkaar een hand, en gaat weer verder spelen. Bij rugby komt veel respect kijken, en dat wil niet zeggen dat de spelers altijd aardig tegen elkaar zijn. Vallen en opstaan hoort bij de sport, blessures is vervelend, maar hoort erbij, en wonden en schaven merken we wel weer na de wedstrijd. Tijdrekken kent men niet, en praten doet alleen de captain.  Verlies je de wedstrijd? BALEN, maar je gunt het andere team de overwinning, erkend je verlies en feliciteert ze… De gouden regel: In het veld is het hard tegen hard, buiten het veld ben je vrienden.

rugby-soccer1

Voetbal daarentegen is een spel van emotie en lichtelijke aanstellerij. Het spelen met de artbitrage hoort er nou eenmaal bij. Als je een penalty kunt krijgen door je even iets meer overdreven op de grond te laten vallen doe je dat. Als je iemand net even iets harder kunt raken dan toegestaan doe je dat ook. Natuurlijk is de scheidsrechter altijd fout met een beslissing, behalve  als het in je voordeel kan werken, dan is het een prima arbiter! Als je een blessure oploopt blijf je zo lang liggen tot de andere een gele of rode kaart voor zijn neus krijgt. Als de tegenstander geen kaart krijgt kun je wel weer opstaan, en blijkt de blessure toch wel mee te vallen! Als laatste moet een goede voetballer de eigenschap hebben zo lang mogelijk tijd te rekken. Staat je team voor?, doe vooral rustig aan. De gouden regel: VOETBAL IS OORLOG, letterlijk dus..

 

Eén gedachte over “Rugby vs Voetbal

  • 15 maart, 2013 om 10:28
    Permalink

    Hoewel ik zelf rugby speel en niets aan voetbal vind, vind ik het raar dat voetbal regelmatig met rugby wordt vergeleken en vice versa. Rugby komt dan altijd als de meest sympathieke van de twee uit de bus. Ik denk dat het beeld van rugby nogal geromantiseerd wordt, en hoewel ik niet veel van voetbal afweet denk ik dat deze sport ten onrechte wordt afgekraakt.
    Bovendien zijn het twee verschillende sporten die je niet met elkaar kan vergelijken. Hooguit kan je van elkaar leren. Dit is ook de reden waarom de NRB en de KNVB elkaar hebben opgezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.