Thijs Zonneveld: ‘terugtrekkende Rabobank hypocriet’

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAl jaren doet de gemeente Utrecht er alles aan om de start van de Tour de France naar haar stad te halen. Maar na alle dopingschandalen in het wielrennen is er steeds meer kritiek op de plannen. Nu de beoogde hoofdsponsor Rabobank heeft laten weten de sponsoring voor het evenement in te trekken staan de plannen helemaal op losse schroeven.


Wielerjournalist en oud-wielrenner Thijs Zonneveld vindt het ‘heel teleurstellend en hypocriet’ dat de Rabobank zich terugtrekt als sponsor. Zonneveld: ‘De Rabobank is jarenlang medeschuldig geweest aan het dopinggebruik in het peloton. Door het hoge verwachtingspatroon van de bank werkte ze indirect het dopinggebruik van hun renners, zoals Michael Boogerd, in de hand.’

Om de start van de Tour te mogen organiseren moet ongeveer 14 miljoen euro betaald worden. Hiervan kan de gemeente een deel betalen, maar de meeste politieke partijen in Utrecht staan niet te springen om daar op dit moment veel geld in te steken. De Rabobank zou naar verluidt voor ongeveer 3 a 4 miljoen euro garant staan. Het is overigens niet zo dat het de stad alleen maar geld kost. In 2010 vertrok de Tour in Rotterdam en dat heeft de havenstad bepaald geen windeieren gelegd. Uit onderzoek naar de economische impact van de Tourstart voor Rotterdam blijkt dat er ruim 33 miljoen euro aan extra bestedingen was in de stad vanwege de Tour.

Thijs Zonneveld over de terugtrekking van de Rabobank als hoofdsponsor van de Tourstart in Utrecht:
http://www.youtube.com/watch?v=9fkc4xMKCfc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.