Trauma’s bij de vrijwillige brandweer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Nederlandse brandweer zou niks zijn zonder zijn vrijwilligers. Een overgroot deel van demankrachten doet het namelijk vrijwilliger. De werkzaamheden van een vrijwilliger zijn nagenoeg gelijk aan die van een professional: van een kat uit de boom halen tot mensen redden van de dood. Dat laatste moest ook Gerard van Winden doen. Jarenlang was hij in dienst. Eerst bij de bedrijfsbrandweer maar later ook voor de gemeente waar hij woonde. Hoewel hij met een goed gevoel terugkijkt op zijn dienst maakte hij ook minder leuke dingen mee. Een aantal jaren geleden liep hij een trauma op aan iets verschrikkelijks. Een vrouw kwam vast te zitten in het spoor en Van Winden moest die bevrijden. Helaas overleefde de vrouw het ongeval niet – en Van Winden moest natuurlijkerwijze psychologische hulp krijgen. In het volgende fragment legt hij zijn verhaal uit:

Van Winden is inmiddels over zijn trauma heen, dankzij zorgvuldige hulp van de vrijwillige brandweer. Zou jij als vrijwilliger in dienst willen? En schrikt dit verhaal jou af of juist niet. Laat het weten in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.