Utrechts hardlooptalent

urtbos

Het Utrechts Running Team, oftewel URT bestaat nu 7 jaar en is opgezet door Joop van Amerongen. Het team bestaat uit hardlooptalenten uit de regio in de leeftijd van 14 tot 25 jaar. De opzet is om van deze talenten topsporters te maken.

Joop, hoofdcoach van het URT werd in 2005 getipt door een collega uit Rotterdam. Daar bestond al een soortgelijk team en zo werd Joop aangespoord om eenzelfde project te starten in Utrecht. Er zou namelijk genoeg talent rondlopen bij de atletiekverenigingen in de Domstad. Inmiddels traint het team twee avonden in de week op de banen in Overvecht en Maarschalkerweerd.

Het URT, dat zich overigens richt de afstanden vanaf 800 meter, barst inmiddels van het talent. Het succes is volgens Joop dat de atleten gewoon blijven trainen bij hun eigen vereniging en daarbij extra training krijgen bij het URT. ‘Zo houd je de Utrechtse atletiekclubs tevreden en kunnen wij al het talent hier krijgen.’

Het team heeft nog geen scoutingsapparaat, al zou dat wel een goed idee zijn vertelt Joop. Hij gaat af en toe bij clubs kijken en daarbij houdt hij de wedstrijdtijden van lopers uit de regio goed in de gaten. Een potentieel topatleet wordt dan uitgenodigd voor een training bij het URT. Het komt nog weinig voor dat atletiekclubs zelf talent aandragen, al heeft het URT wel een goede samenwerking met Hellas.

Joop was zelf jarenlang de coach van Nederlands marathonloper Koen Raymaekers. Daarvoor heeft hij een voetbalachtergrond. Zo had hij al verscheidene regioclubs onder zijn hoede.

Bekijk hier een video van het URT

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.