Bouwput in Utrecht

Bewoners van de Pelikaanstraat wonen al een aantal maanden in grote bouwput en voorlopig blijft dat nog wel even zo. Het spoor wordt verdubbeld van vier naar acht sporen en er komt een nieuwe trambaan van Utrecht Centraal naar de Uithof.

In de afgelopen twintig jaar zijn er steeds meer reizigers die vervoerd moeten worden van Utrecht Centraal naar de Uithof. De Uithof is op educatie een zeer belangrijke plek. Hier zitten verschillende hoge scholen net als de Universiteit Utrecht. Om al die stroom mensen te kunnen blijven vervoeren is er een nieuwe manier van vervoer nodig; de tram.

Naast de nieuwe spoorbanen die aangelegd worden, krijgt Utrecht er ook een nieuw station bij. Het station krijgt de naam Vaartsche Rijn en zal grenzen aan de Pelikaanstraat. Kijk hier voor een impressie hoe het station er uit komt te zien. Wil je weten hoe de bewoners over de werkzaamheden in hu straat denken? Kijk dan onze uitzending van CampusCam5.

Foto-impressie van de werkzaamheden voor het nieuwe station. Hier vind je foto’s van de sloop van de huidige situatie en de bouw van de toekomstige situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.