‘De beesten zijn sowieso dankbaar, want je komt met voer’

Nieske In CampusCam zie je wat vrijwilliger Ria Hilhorst allemaal doet op de dierenweide in Vleuten. RIa is echter niet de enige vrijwilliger die op de dierenweide werkt. Eerder kon je op CampusBlog al lezen wat er allemaal te doen is op de dierenweide. Nieske van Eijkelenborg is ook vrijwilliger bij de Dierenweide.  Ze is al zeven jaar vrijwilliger bij de dierenweide en is er twee dagen per week te vinden. 

Speciaal voor CampusBlog vertelt Nieske wat ze zo leuk vindt aan het vrijwilligerswerk en wat haar favoriete dieren zijn op de dierenweide.

Bij de dierenweide kan je ook een dier adopteren. Nieske heeft zelf al meerdere dieren geadopteerd, zoals haar favoriete dier ‘Niesje’, een geitenbok. Normaal worden bokken niet gehouden op de Dierenweide, maar dit was het eerste dier dat Nieske geboren zag worden op de dierenweide. Toen ze het dier geboren zag worden, heeft ze hem geadopteerd.

Een dier adopteren kan al vanaf €10, dan krijg je een adoptierapport en je blijft een jaar lang op de hoogte van alles wat er met het dier gebeurt. Ook betaal je mee aan het voer en de huisvesting van het dier dat je adopteert. Voor €10 adopteer je een kip. Grotere dieren zijn duurder, omdat die ook meer eten. Een geit adopteren kan bijvoorbeeld voor €50. Ook kan je er voor kiezen om samen een dier te adopteren. Klik hier voor meer informatie over het adopteren van dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.