De veteraan, wat is jouw beeld?

1209525338_6_E2Z9Veteranen maken op een missie vaak heftige dingen mee. Eén op de vijf veteranen heeft problemen met het verwerken van zo’n heftige gebeurtenis. Dat betekent dat vier van deze vijf personen bij terugkomst geen psychische problemen ondervinden. Toch zijn er veel mensen die denken dat íedere veteraan onder elke steen een bom denkt te vinden.

Volgens Gerard Martens, de veteraan die zijn woord deed in onze aflevering van Campustalk, komt dat onder andere doordat media een verkeerd beeld van veteranen schetsen. In de media komen namelijk vrijwel alleen de heftige verhalen voor met een verkeerde mentale afloop. Bovendien heeft de politie ook een verkeerde aanpak van de veteraan. Bij bijvoorbeeld huiselijk geweld worden er namelijk speciale eenheden naar huizen gestuurd in plaats van een normale aanpak. Ook dit zou tekenend zijn voor het beeld dat mensen van veteranen hebben.

Nu is CampusBlog benieuwd wat jouw beeld is van veteranen. Kies een antwoord in de poll hieronder, of reageer met eigen bevindingen en ervaringen.

Wat was in eerste instantie jouw beeld van de veteraan?

View Results

Laden ... Laden ...

 

Eén gedachte over “De veteraan, wat is jouw beeld?

  • 5 april, 2013 om 15:21
    Permalink

    er is door een jongedame al commentaar gegeven maar deze dame moet toch zich zelf beter inlezen in de veteranen problematiek en er niet van uitgaan dat het bij elke uitzending om oorlog draait .
    Als zij hier over meer wilt weten moet zij zich zelf eens beter laten voorlichten door de mensen waar het om gaat en de verhalen achter de persoon horen en niet er van uitgaan dat alles wat in de pers geschreven word de waarheid is.
    Er word veel met overdrijving geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.