Doorrijden is er niet meer bij!

motorSinds 19 januari 2013 gelden er nieuwe regels voor het motorrijbewijs. Ben je jonger dan 24, dan mag je alleen beginnen met motorrijden op een motor met een vermogen van maximaal 11 Kw (125 CC). Door het lagere vermogen zul je een beginnende motorrijder vaker tussen het overige verkeer tegenkomen. En dat is best even wennen!

Johan Schoneveld is rij-instructeur bij Verkeersschool Bruinsma in Utrecht. “Motorrijden is vooruitkijken. Dat wil zeggen dat motorrijders vaak even het gas open trekken om het overige verkeer voor te zijn, om zo voor een veiligere verkeersdeelname te zorgen. Met het nieuwe A1 motorrijbewijs heb je te maken met een beperkt vermogen en is deze manier van rijden niet meer aan de orde.” Het gevolg is dat motorrijders dus niet meer voor het overige verkeer uit zullen rijden, maar zich tussen het overige verkeer moeten mengen en daarop moeten anticiperen. Verder zegt Johan er het volgende over:

De nieuwe manier van motorrijden is niet per definitie lastiger of slechter. Op de vraag of je met deze nieuwe manier van rijden een betere motorrijder kunt worden antwoord Schoneveld:

Lekker door kunnen rijden op de motor is, naast de mogelijkheden om je vrijheid en veiligheid in het verkeer te creëren, natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk. Schoneveld raadt het beginnende motorrijders niet af om de snelweg te vermijden:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.