Een gebruiker van designer drugs aan het woord.

dru

Designer Drugs zijn drugs die nog maar net op de markt zijn. Er is weinig over bekend en zeker de schadelijke effecten op lange en korte termijn zijn een mysterie voor gebruikers. CampusBlog sprak met persoon Jan-Peter. H, hij gebruikt met enige regelmaat designer drugs, naast normale drugs. “Ik voel me er gewoon heel prettig bij. Ik heb ook ervaring met MDMA (de stof in XTC red.) en wat speed, maar dit is anders.”

Voor Campusblog schreef hij zijn ervaringen op met het stofje 4FMP, een designer drug die nu erg populair is in Nederland en in de toekomst zeer waarschijnlijk wordt verboden door de Opiumwet. Lees hier zijn verslag.

Let wel, Campusblog raadt iedere lezer af om iedere vorm van drugs te gebruiken. Dit verslag is geen promotiemateriaal, maar dient puur om een beeld te krijgen van de gebruiker.

Bij mij begon het spul rond 00.10 te werken. Ik voelde mij gewoon heel prettig. Niet opgejaagd, niet willen praten met iedereen, maar wat je aan het doen was, werd versterkt. Als we aan het dansen waren, bleven we dat een hele tijd doen, en als we even gingen zitten, zaten we ook lekker. Ik deed het samen met een vriend, en hij is altijd al erg rustig, ook met MDMA of Amfetamine (speed, red.) op. Zelf ben ik wat actiever.Hij wilde, zoals ook met MDMA, lekker van het lichamelijke gevoel genieten en meer zitten dan ik. Ik wilde het liefst dansen, de muziek klonk echt super met dit spul op. Normaal zouden we het ook leuk vinden maar 4-FMP gaf er echt een boost aan hoe je de muziek ervaarde.

Lichamelijk had ik wel vrij grote pupillen, erg veel dorst (het was ook erg warm) en droge mond, en verder een heel prettig gevoel. Ik voelde ook de achterkant van mijn hoofd tintelen. Ik werd niet opgefokt of door de drug “overgenomen”. Qua sociaal aspect en praten was het ietsjes minder; ik had niet veel zin om met mensen te praten of ze te aaien, maar als ik dat eenmaal aan het doen was, voelde dat heel erg goed.De 4-FMP versterkte dus het plezier wat je hebt in alles wat je doet, maar het zorgt er niet voor dat je een enorme aandrang hebt om die dingen te gaan doen/willen.
Het is een erg prettige drug.

Jan-Peter H. erkent wel de gevaren. “Het is voor mij een heel bewuste keuze. Ik probeer het zo min mogelijk te doen, maar ik ben graag aan het experimenteren.”

3 gedachten over “Een gebruiker van designer drugs aan het woord.

 • 7 september, 2018 om 15:51
  Permalink

  Ik denk dat het hoe dan ook belangrijk is te weten wat je te wachten staat. Garanties zijn er nooit, je weet namelijk niet hoe je lichaam zal reageren. Je kunt zoveel Reseach Chemicals kopen , echter het blijft altijd de vraag wat beter is. In ieder geval belangrijk dat wat je ook koopt, getest is!

  Dus als je dan iets doet, lees dan in, aanvaard het en laat het testen!

 • 6 oktober, 2016 om 14:31
  Permalink

  Ik zie niets over dat Jan Peter zijn drugs laat testen, dat is veel veiliger. Je kunt het altijd laten doen op een plaats dichtbij in Nederland. Hier een overzicht met alle plaatsen in Nederland waar dat kan. Staat zelfs een kaart bij. https://www.legalsilkroad.nl/drugs-testen-4fa-4fmp-drugstestservice-alle-adressen/ Dus besteed die tijd eraan! Voor je eigen veiligheid en gezondheid! Zet dan ook bij dit artikel, in plaats van dat “slimme stukje” over geen promotiemateriaal. Vind ik nog veel slimmer. Drugs zijn nu 1-maal een fact of life.

 • 18 juni, 2013 om 11:14
  Permalink

  Welk deel hiervan vindt je geen promotiemateriaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.