Feestje bij het corps: vleeskeuring met veel bier

Daar staan ze dan: brallende corpsballen op Janskerkhof. De hete aardappel heeft zich zo diep genesteld in de gouden keeltjes van de jonge heren, dat er geen zinnig woord meer te verstaan is. Een wereld van aanzien, welvaart en drank. Opa en vader waren lid, dan zal zoonlief hetzelfde lot geschieden. Dit beeld wordt veelal geschetst van jonge mannen die lid worden van het studentencorps. Maar is dit achterhaalde beeld realistisch bij het hedendaagse corps? Na een besloten feestje in de Woolloomooloo bijgewoond te hebben, kwam ik erachter. 

Drinken totdat je moet overgeven en daarna weer doorgaan, dat gebeurt veel op een avond als deze. De geur van bepaalde lichaamssappen begint ook steeds sterker te heersen door het gebouw. En dan zijn de toiletten nog niet eens aan de beurt geweest: daar is het één groot kotsfestijn. Drinken is de norm, dat is duidelijk te zien aan de vele bierbuikjes, die voorbij schuiven. Maar waarom is die overmatige alcoholconsumptie toch nodig? Tweedejaarslid Lotte Walch meent, dat het vele drinken eigenlijk ongemerkt gaat. “Als je met je jaarclub op een feest of borrel bent, dan worden er continu kannetjes Paardenkut (Apfelkorn met Spa rood) of bier besteld. Je staat dus nooit met een leeg glas in je handen.” Alcohol speelt ook zeker een rol bij het contact tussen de mannelijke en vrouwelijke leden. Als de meiden namelijk genoeg op hebben, klimmen zij op de apenrots. Dit is een podium in de zaal waar meisjes op gaan staan als ze door een corpslid mee naar huis genomen willen worden.

Om echt een goed beeld te vormen van onze Heren Leden en Dames? Kijk hieronder:

SONY DSC

De Senaatstafel
De Senaatstafel

 

 

Multitasking
Multitasking
UVSV-meisjes in vol ornaat
UVSV-meisjes in vol ornaat
Feuten
Feuten

SONY DSC

3 gedachten over “Feestje bij het corps: vleeskeuring met veel bier

 • 14 augustus, 2013 om 23:04
  Permalink

  Tjah Walter, jammer dat fleur je uitlachte toen je haar wilde verleiden de fucking ‘apenrots’ te verlaten voor jou.

 • 25 juni, 2013 om 20:58
  Permalink

  tjah fleur, ik kan me voorstellen dat het tegen een uur of vier toch akelig ongezellig kan worden op de apenrots…

 • 18 juni, 2013 om 11:02
  Permalink

  Yup en daarom zit ik niet bij een studentenvereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.