Geesten zoeken in een fort en wandelen met een app

Dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie een belevenis is om langs te lopen, is geen verrassing. Maar sinds kort is er ook een app waarmee je het erfgoed kunt beleven, met een modern tintje. 

 

Bron: cultuurwijzer.nl
De Hollandse Waterlinie bij Naarden-vesting

De layar-applicatie, zoals de app heet, is met Android en iPhones te downloaden. Wanneer de app is geïnstalleerd, kun je de omgeving scannen op objecten van de Waterlinie. Zo weet je dus altijd of er een fort of bunker in de buurt is die bij de Waterlinie hoort. Zo geeft de app dus een toegevoegde laag op het tweede scherm.

De iconen van de Waterlinie verschijnen in beeld. Wanneer je een icoon selecteert, verschijnt er een uitleg over de geschiedenis en de huidige functie van het fort of de bunker. Daarnaast krijg je te zien hoe ver je verwijderd bent van het Waterlinie-object en kun je met één klik een routebeschrijving zien via Google Maps.

Natuurlijk kun je ook lekker zelf op pad gaan en de Waterlinie op een andere manier te beleven. Zo kun je te paard de Waterlinie af rijden, van Muiden tot aan Gorinchem. Kijk hier voor het startpunt. Maar als je nog een spannende avond wilt met de kans om oude geesten tegen te komen, kun je ook in een fort gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.