Het verhaal van een moeder van twee

AMK blogSinds 2009 kan iedereen anoniem kindermishandeling melden bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Voor veel kinderen en ouders werkt het anoniem melden, maar soms gaat het fout. Soms heb je te maken met een pestmelding. zo’n melding kan het leven van een gezin compleet overhoop gooien. 

 

 

 

‘Het moment dat het AMK bij je op de stoep staat is echt heel heftig.’ Je weet gewoon niet wat er door je heen gaat, vertelt Sanne. (Sanne is niet haar echte naam). Sanne wil niet met haar echte naam naar buiten treden voor diverse redenen.

Op het forum van de Jurofoon.nl uit zij zich erg negatief over deze  anonieme manier van melden.

”Gisteren lag er een brief op de mat, van het AMK. Onverwachts huisbezoek. Ik was boven stofzuigen of met mijn ouders bellen want voor de rest ben ik alleen beneden geweest. In de brief zegt men dat ik niet thuis was. Ik belde vandaag, meneer is niet aanwezig. Kreeg een collega aan de lijn. Er zou een anonieme melding zijn gemaakt. Hoe halen mensen het in hun hoofd om anoniem een melding te maken ? En welke melding gemaakt is, dat hoor ik van die meneer wanneer we een afspraak maken. Het bloed wordt onder mijn nagels vandaan gehaald, ik begrijp namelijk niet dat AMK zo DOM kan zijn dat wanneer er een anonieme melding gemaakt wordt, ze er klakkeloos intuinen. Ik heb nu een advocaat gecontacteerd, want dit PIK ik gewoon NIET. Ik sta op het punt naar het AMK Lelystad te rijden en inzage dossier te vragen, want dat recht heb je ! Het AMK is een slechte organisatie, die legitieme meldingen NEGEERT en onrechtvaardige meldingen (ANONIEM ?!) als legitem aanvaard. Het is be-la-che-lijk. Ik vind dat het hele anoniem verhaal moet vervallen. Als ik zie dat een kind mishandeld wordt, sloop ik je zelf wel even. Niets anoniem. Bullshit Nederland. Ik ben er klaar mee.” Aldus Sanne op de site van de Jurofoon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.