Kickbokssport, bedreiging of niet?

Mousid_met_prijzenBadr Hari, wie kent hem niet? Waarschijnlijk denk je als eerste aan hem als je het over kickboksen hebt. Maar kun je verder nog namen noemen? Dat wordt misschien wel lastig.

Het imago van kickboksen is gezakt tot een dieptepunt. Kickboksers zelf vinden dat hun sport overschaduwd wordt door mishandelingen en schietpartijen. En daar willen ze wat aan doen.

Manifest
“Wat eens een mooie en waardige sport was, is verloederd tot een sport die een bedreiging voor de samenleving vormt en daardoor op steeds meer weerstand stuit,” staat in het manifest van de kickboksers. De ondertekenaars vinden dat er ingegrepen moet worden vanuit de kickbokswereld zelf. Er moet een ‘transparante structuur’ komen met clubs en één gemeenschappelijke sportbond. En er moet een gesprek komen met de NOC*NSF. Genoeg dromen en wensen dus van de kickboksers.

Ondertekenaars
Eén van van de ondertekenaars is Mousid Akhamrane. Hij beoefent de sport al meer dan dertig jaar en traint ook andere kickboksers op hoog niveau. Collega’s Ernesto Hoost, Ali Boukhari, Mousid Akhamrane, Ali Gunyar en Yucel Fidan hebben het manifest ook ondertekend. Initiatiefnemer was gemeenteraadslid Ibrahim Wijbenga van het CDA. Hij heeft in het verleden ook aan kickboksen gedaan.

In het geluidsfragment hieronder kun je luisteren naar interview met Mousid Akhamrane.Hoe denk jij over de kickbokssport? Is de sport volgens jou helemaal verpest? En denk je dat er nog iets te redden valt? Praat mee in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.