Ritueel van de Utrechtse heks

Steentjes, water, bloemen, allemaal subjecten die worden gebruikt om de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en geest visueel te maken. Speciaal voor Campusblog laten de moderne heksen Natasja Tanis en Chantal van Heusden zien hoe een magisch ritueel er aan toegaat. In dit geval hoe zij Imbolc vieren, het feest van de nieuwe lente.Tijdens de seizoensfeesten organiseren Natasja Tanis en Chantal van Heusden kringavonden waarbij samen met andere heksen rituelen worden uitgevoerd. Ook wordt er samen gezongen en gedanst. In deze aflevering van CampusTalk kon je al kort zien hoe zo’n ritueel er aan toegaat.

Bekijk hier het hele ritueel:

Zoals je al in het filmpje voorbij hoorde komen, volgen heksen het Keltisch jaarwiel. Zij bedachten de acht jaarfeesten om de goden goed gezind te zijn, die onder andere zouden zorgen voor een goede oogst. Wil je hier meer over weten, lees dan het artikel ‘Een magisch leven‘, dat eerder is verschenen op deze blog.

Mocht je geïnteresseerd zijn in spiritualiteit: Op zondag 26 mei organiseren een evenement over mind- en lifestyle op Landgoed Beukenrode.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.