Vrijwilligerswerk: Iets voor u?

zonnebloemAls Campustalk op televisie is, blijf je natuurlijk hangen voor de buis. Maar heb je op andere momenten genoeg van het thuiszitten? Misschien kan je overwegen om vrijwilligerswerk te doen. In Campustalk heb je gezien dat je maaltijden kunt bezorgen bij bejaarden of dieren kunt verzorgen op de dierenweide. Maar er zijn nog veel meer vormen van vrijwilligerswerk.

Ernst Hardeman doet naast het bezorgen van maaltijden ook vrijilligerswerk bij de boodschappenplusbus. Dit is een busje dat rondrijdt om mensen naar de supermarkt te brengen en ook worden er uitjes georganiseerd. U mag het busje besturen met een rijbewijs B. Dit vrijwilligerswerk wordt georganiseerd door de Stichting Portes Utrecht.

Daarnaast doet Hardeman ook vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem. Dit doet hij samen met zijn vrouw. De zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of door een handicap. De Zonnebloem zorgt er vooral voor dat deze mensen iets te doen hebben. Zo worden er dagjes uit georganiseerd en zelfs vakanties. Hardeman helpt bijvoorbeeld met het uitserveren van maaltijden op zo’n vakantie of uitje. Vrijwilligers zijn altijd hard nodig bij de Zonnebloem.

Voor wie werken met ouderen of in de zorg niets is, is er altijd nog ander vrijwilligerswerk. Op Twitter kan je de Vrijwilligerscentrale Utrecht volgen, om op de hoogte te blijven van vrijwilligerswerk. 

Op hun website staan meer dan 550 vacatures voor vrijwilligerswerk in Utrecht en omgeving. Dat kan bijvoorbeeld werken aan de kassa zijn, of misschien vind je het wel leuk om biertjes te tappen.

Ook kan je bij een lokale omroep radio of televisie maken als vrijwilliger. In Utrecht stad kan dit niet, maar bijvoorbeeld in De Bilt of in Zeist/Bunnik of in

intensief-zuidafrika

Maarssen.Vrijwilligerswerk kan ook een opstap naar een betaalde baan zijn. Er zijn verschillende voorbeelden van succesvolle opstappen naar een betaalde baan. Klik hier voor tips over hoe je de beste kansen van vrijwilligerswerk kunt benutten. Ook op deze site kan je hier informatie over krijgen.

En als je het buiten Nederland wilt zoeken, kan je altijd nog vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Zo zie je maar, er is voor iedereen wel iets te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.