300 jaar terug in de tijd met Het Gagelgat

Het dorpje Soest ligt vrij anoniem tussen Utrecht en Amersfoort. Net zo anoniem maar zeker niet minder interessant is de driehonderd jaar oude boerderij genaamd Het Gagelgat. Sinds 1712 is dit pareltje op poten en sinds een jaar is de boerderij open voor publiek.

Nu de laatste restauraties voltooid zijn is de boerderij een paradijs geworden voor liefhebbers van het echte oude boerenleven. Zo heeft de boerderij een kaasmakerij en een bijenstal met maar liefst 80.000 bijen. Bezoekers kunnen door middel van een badge zelf door de boerderij lopen en informatie krijgen over alle verschillende plekken.

Het Gagelgat is onderdeel van de stichting Paardenkamp, een rusthuis voor oude paarden. Het Gagelgat is een langhuisboerderij, wat wil zeggen dat de ingang aan de verkeerde kant van de weg staat. Verder valt ook het winkeltje op waarbij allerlei unieke attributen kunnen worden gekocht. Deze artikelen zijn gemaakt door startende kunstenaars of mensen met een verstandelijke beperking.

Als je met een groep de boerderij wilt bezoeken is dat mogelijk. Het Gagelgat biedt rondleidingen aan en voor kinderen worden er verschillende educatieve activiteiten georganiseerd. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden over het wel en wee van deze boerderij en durf je de grote stap terug in de tijd te maken? Bewonder tijdens CampusCam dan dit bijzondere fenomeen. Voor meer informatie kun je ook altijd even een kijkje nemen op http://www.gagelgat.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.