Boswachters gewapend met smartphone

Het romantische beeld van de boswachter met hoedje en verrekijker is verdwenen. Hij is niet meer gewapend met een geweer, maar met een smartphone.
Boswachter-met-smartphone
Het Utrechts Landschap gaat meer en meer werken met technische middelen. Binnenkort krijgen alle boswachters een goede telefoon, waarmee ze interessante natuurfilmpjes kunnen maken. Die filmpjes kunnen ze gelijk doorsturen naar de website. Zo kan iedereen zien wat er in de bossen rondom Utrecht gebeurt.

Volgens boswachter Hugo Spitzen hoort het maken van filmpjes tegenwoordig bij het vak. “Wij gebruiken alle middelen om de natuur aan te prijzen. Het is onze taak om mensen bewust te maken dat de natuur beschermen de moeite waard is. Door filmpjes van dassen en vossen online te zetten maken we mensen enthousiast”.

Op dit moment staan er nog niet heel veel beelden op de website. Spitzen: “We zijn bezig met het maken van een nieuwe website. Het is de bedoeling dat de boswachters vaker filmpjes online zetten.” Ook de beelden die de bewegingscamera’s maken komen online te staan. “Zo kunnen mensen meegenieten van de activiteiten rondom een dassenburcht of ecoduct”, zegt Spitzen.

Het digitaal volgen van de natuur is voor de boswachter een handig middel om toezicht te houden. “Ik zag laatst een oude vossenpijp met dassensporen ervoor. Om mijn vermoeden te bevestigen heb ik een camera opgehangen. Zo kwam ik erachter dat er inderdaad een das in de pijp woonde.”

 

3 gedachten over “Boswachters gewapend met smartphone

 • 18 juni, 2013 om 10:00
  Permalink

  Wat een goed idee! Op basisscholen zouden ze dit materiaal moeten gebruiken om kinderen les te geven over de natuur.

 • 18 juni, 2013 om 00:17
  Permalink

  Zelfde webadres, maar een nieuwe site.

 • 17 juni, 2013 om 23:26
  Permalink

  Gaaf! Maar wat wordt de nieuwe website dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.