Alpineskister Mandy al volop ‘winterproof’

Officieel moet de zomer nog beginnen, maar de 22-jarige Mandy Dirkzwager uit Leusden is al met de volle concentratie bij de aankomende winter. Het seizoen begint dit najaar en dat betekent voor Mandy puffen, zweten, gewichtheffen en fietsen. Een bikkelhard trainingsprogramma.

20130531_132848

 

Hoe kan een wintersporter zich in de zomer het beste prepareren voor de winter? Terwijl iedereen buiten in de zon wacht op een lekker gebruinde huid werkt Mandy zichzelf dag in, dag uit een slag in de ronde. Thuis bij haar ouders heeft ze een hometrainer staan. Voor de rest heeft ze een programma in de fitnessruimte waarin ze veel verschillende trainingsvormen beoefend.

Precies anderhalve week kan Mandy ontspannen, uitrusten en vakantie vieren. Dat moet zijn zo ergens halverwege april, als het winterseizoen ten einde is. Skiën doet Mandy tussen april en oktober nauwelijks. Soms bezoekt ze de gletsjers in de Alpen, meestal is ze gewoon te vinden in de fitnessruimte of thuis op de hometrainer. Ook stappen met vriendinnen laat ze logischerwijs aan zich voorbij gaan. Ook in de zomerperiode als je zou denken dat het `wel eens een keer kan.´ Een toonvoorbeeld dus van een echte topsporter.

Wil je meer zien en weten over dit bijzondere skitalent? Bekijk dan een reportage op Campuscam.

Voor een klein kijkje in de keuken kun je hier terecht: http://www.youtube.com/watch?v=7JFMLuyKx4Q&feature=youtu.be

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.