Alusine wil de wereld verbeteren

Alusine is uitgeprocedeerd en woont in Utrecht. Hij leeft in de illegaliteit, woont in een opvang en moet rond komen van 200 euro per maand. Leven in de illegaliteit brengt problemen met zich mee; werken is niet mogelijk en hij loopt altijd het gevaar om opgepakt te worden. Om zich te blijven ontwikkelen maakt Alusine reggae-muziek. Met zijn muziek wil hij mensen samen brengen. Verslaggever Sam Hagens nam Alusine mee naar een muziekstudio in Amsterdam om een nummer op te nemen.

Mauro
Zoals Alusine zijn er nog meer; een bekend voorbeeld van een uitgeprocedeerde asielzoeker is Manuel Mauro. Hij bereikte in oktober 2011 de leeftijd van achttien jaar, waardoor zijn rechten vervielen. Mauro, een volledig geïntegreerde jonge Angolees, moest het land uit. Als laatste poging om een verblijfsvergunning te krijgen stapten Mauro en zijn pleegouders in de publiciteit. Na maanden van aandacht zowel van de media als politici kreeg Mauro een studievisum aangeboden. Niet genoeg, volgens zijn ouders. Wanneer Mauro zijn studie niet binnen een bepaald termijn zou afronden, moest hij nog steeds het land uit. Sinds maart 2013 mag Mauro dan toch eindelijk in Nederland blijven. Op grond van het kinderpardon mag Mauro in Nederland wonen. Voor hem is er een oplossing gevonden, maar veel ex-ama’s leven nog in onzekerheid.
mauro

2 gedachten over “Alusine wil de wereld verbeteren

  • 19 juni, 2013 om 01:18
    Permalink

    Hoewel ik het filmpje ontzettend goed gemaakt vind, ben ik wel nieuwsgierig naar de rest van het verhaal van Alusine..

  • 18 juni, 2013 om 11:57
    Permalink

    wauw, wat een heftig verhaal. Een onbegrijpelijk moeilijke situatie voor deze jongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.