Partij voor de Dieren Utrecht gaat bijensterfte tegen

bijBijensterfte is een wereldwijd probleem. Partij voor de Dieren Utrecht maakt zich hard om de bijensterfte in Utrecht tegen te gaan. Willem van der Steeg, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Utrecht, heeft vorig jaar samen met de VVD een motie ingediend om dit probleem aan te pakken.

“In Europa heeft Nederland de hoogste bijensterfte. Dat is zeer problematisch. Bij 80% van de planten zijn bijen het belangrijkst voor de bestuiving”, zegt van der Steeg. Bijen zijn dus essentieel voor onze voedselindustrie, legt de politicus uit. “Er is berekend dat we door de bijen maar liefst 1,1 miljard euro verdienen, doordat ze onze gewassen gratis bestuiven. Zo moeten ze in Californië de bijen uit andere landen laten invliegen om hun gewassen te bestuiven.”

Net als de imkers van de Bijenvereniging, zoals we in Campustalk hebben gezien, denkt hij ook dat de bestrijdingsmiddelen grote parten spelen. Partij voor de Dieren Utrecht maakt zich hard om de bijensterfte tegen te gaan. “Ik zou echtergraag zien dat dit probleem Europees aangepakt gaat worden”, aldus van der Steeg. De partij roept nu wel tuincentra in Utrecht op om de bestrijdingsmiddelen te bannen. “Het tuincentrum in Overvecht heeft besloten de middelen niet meer te verkopen. We vinden dit een erg goed plan en hopen dat andere tuincentra hun voorbeeld gaan volgen.

”Wereldwijd is het probleem inmiddels erkend. Greenpeace is een campagne begonnen tegen de bestrijdingsmiddelen. En afgelopen zaterdag liepen er honderden mensen verspreid over Nederland mee met een demonstratie tegen Monsanto, één van de grote boosdoeners op het gebied van de giftige bestrijdingsmiddelen.”

Hoe zou onze supermarkt er uit zien zonder de bijen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.