Buurthuis in De Bilt viert haar negentigste verjaardag

Buurthuis in De Bilt viert haar negentigste verjaardag

Een buurthuis die al negentig jaar bestaat. Bestaat het? De Vereniging voor Samenlevingsopbouw (VVSO) in De Bilt is het gelukt. Op 21 september viert het buurthuis haar negentigste verjaardag. De drijvende kracht van de VVSO zijn de vrijwilligers, van wie sommigen zich al veertig jaar inzetten voor de gemeenschap.

De vereniging werd in de eerste instantie opgezet om de kinderen in de omgeving een plek te kunnen geven maar groeide uit tot een plek waar de hele gemeenschap wat aan had.
Het is alleen de vraag de VVSO de honderd jaar gaat halen. Door bezuinigingen is een fusie misschien niet tegen te houden. Een bittere pil voor de vrijwilligers onder wie Hugo van Dis, voormalig voorzitter van de VVSO die de toekomst van het buurthuis somber inziet. Want de VVSO is volgens hem een vereniging voor en door mensen. Ze zijn geen stichting maar hebben leden en die vervullen een belangrijke rol in de gemeenschap. Opheffing zou een groot gemis voor De Bilt betekenen. Kijk voor meer info en de agenda op de website.

http://www.vvsowvt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.