‘Dans, de oorlog is voorbij’ naar Duitsland

"We gaan doorbreken in Duitsland"
“We gaan doorbreken in Duitsland” foto: Chris Dunnink

 

Op de foto zie je Tim van Esch, leadzanger van de Handsome Poets. Wie? Luister even naar deze nummers, dan herken je de energieke muziek wel. De band heeft Nederland veroverd, nu is heel Europa aan de beurt. 

[jwplayer mediaid=”31224″]

 

Die ken je wel he. Met ‘Dance, the war is over’ is de band zo’n drie jaar geleden doorgebroken. Sindsdien gaat alles in een stroomversnelling. Na wat interne problemen, een paar bandleden wilden een andere koers volgen, is het gelukt om hun album Sky on Fire te maken.  Vorig jaar hebben ze een grote hit gescoord met de gelijknamige single ‘Sky on Fire’. Die haalde plaats drie in de top 40 en kreeg zelfs een plekje in de radio 2 top 2000. Het zomerseizoen begint goed voor de Utrechtse band, ze staan dit jaar namelijk voor het eerst op Pinkpop, een droom die voor hen uitkomt. Tim van Esch vertelt waar ze nog meer over dromen en wat de plannen voor de toekomst zijn.

 

[jwplayer mediaid=”31229″]

 

“Het doel is om bovenop een Italiaanse bergtop te staan, genietend van een limoncello. We willen Europa veroveren. Iedereen heeft het over Amerika, maar wij willen liever ‘eerst’ maar eens Europa in. De V.S. zijn voor ons niet zo’n mythisch land als iedereen beweert. Wist je dat Duitsland het tweede muziekland ter wereld is? Daar willen we doorbreken. Onze manager heeft contacten gelegd met producers in Duitsland. Volgens hen kan ‘Dance, the war is over’ daar nog weleens goed aanslaan. Bovendien heeft de radio daar zoveel meer bereik dan in NEderland, als onze plaat daar op de radio komt, luisteren miljoenen mensen daarnaar.” Dat de titel wellicht enigszins discutabel is, maakt volgens de leadzanger niet uit. Een stel Hollanders die in Duitsland komen vertellen dat je mag dansen omdat de oorlog voorbij is, daar maakt hij zich geen zorgen over. “Nee, dat kan geen probleem opleveren. Ik denk dat Nederlanders die link veel sneller leggen dan zij. Het is vooral een energiek en vrolijk nummer, dat daar hopelijk goed aanslaat.”

Tekst & foto: Chris Dunnink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.