De ‘bijzondere-trouwlocatie’ top vijf

Hoewel Paleis Soestdijk een schitterende en unieke locatie is om in het huwelijksbootje te stappen, is het zeker niet de enige bijzondere plek in Nederland om elkaar het ja-woord te geven. Speciaal voor de stellen die een bijzondere locatie willen op hun trouwdag, stelden wij een top vijf samen van de meest bijzondere trouwlocaties van Nederland.

5. Dierenpark Emmen
Stel, je bent helemaal gek van dieren en hebt iemand gevonden die deze passie met jou deelt. Speciaal voor deze mensen is het mogelijk gemaakt om in het huwelijksbootje te treden in Dierenpark Emmen. Geen locatie is te gek, zo kan je namelijk elkaar romantisch het ja-woord geven voor het ondergrondse rattenriool. Ook voor het haaienbassin is het mogelijk om de plechtigheid te houden, al zal het huwelijksbootje niet door het met haaien gevulde water varen.

4. Thialf
Speciaal voor de stellen die iedere winter schouder aan schouder Sven Kramer staan aan te moedigen, is het mogelijk om te trouwen in dé schaatsarena van Nederland: Thialf. Weg met de lauwwarme buffetten, op deze dag eten en drinken we koek en zopie. De eerste dans wordt niet begeleid door een suf strijkkwartet maar door dweilorkest Toontje Ongeregeld of Kleintje Pils. Romantisch toch?

 

 

3. Vuurtoren De Brandaris
Is jouw partner jouw licht in de duisternis? Dan ligt een bruiloft in een vuurtoren behoorlijk voor de hand. In misschien wel het beroemdste gebouw van Terschelling: Vuurtoren de Brandaris, kan namelijk ook getrouwd worden. De vuurtoren, die gebouwd werd in 1594, is nog altijd in gebruik. In 1965 werd de toren gedoopt tot Rijksmonument.


2. De grotten van Valkenburg
Als je de ware gevonden hebt, heb je aan elkaar genoeg. De buitenwereld doet er dan niet meer toe. En juist die buitenwereld blijft ver weg als je trouwt in een grot onder de grond. De groeve waar dit kan, de voormalige Daalhemergroeve, is een aantal jaren geleden omgedoopt tot De Feestgrot. Hoewel de naam bepaald geen eer doet aan de locatie, trouwt men hier wel op stand. De Feestgrot is namelijk de enige grot in Nederland met vloerverwarming en sfeervolle vloerbedekking.

1. De middenstip van het Olympisch Stadion
In de jaren 70 werden kinderen steeds vaker Johan genoemd. In de jaren 90 zagen een hoop Jari’s in Amsterdam en omstreken het levenslicht. Mocht je jouw toekomstige vrouw niet kunnen overtuigen om jullie kind Wesley, Robin of Rafael te noemen, dan kan je haar misschien zo gek krijgen om te trouwen op de middenstip van het Olympisch Stadion. Een plek waar menig voetbalwedstrijd beslist werd. Mocht dat nou, volgens je verloofde, nog steeds te ver gaan: het is ook mogelijk om Ja tegen elkaar te zeggen op het Koninklijk terras van het historische stadion.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.