De dromen van Zevenaar

Een zelfbouw speeltuin. Dat is de droom van Eduard van Stuivenberg uit Zevenaar.
Op zoek naar nieuwe dromen en ideeën is de SRV wagen van initiatiefnemer Dennis Nolte in het stadje Zevenaar uitgekomen. In juni konden mensen uit Zevenaar met een droom bij de VIPbus terecht om hun idee te vertellen aan de VIPcrew, ambtenaren en ondernemers.

 

De VIPbus in Zevenaar
De VIPbus in Zevenaar

De zelfbouw speeltuin van Eduard moet komen in de nieuwbouwwijk Grootholthuizen, waar hij zelf woont. In de wijk zijn weinig voorzieningen, daarom wil hij samen met buurtbewoners een speeltuin bouwen voor kinderen van nul tot vier jaar. Andere dromen zijn onder andere een pannenkoekenhuis en een ‘eetbaar bos’, een plek die zelfvoorzienend is.

De dromen in Zevenaar hebben een paar dingen gemeen. De burgers hebben een band met elkaar. Ze bezoeken geen vergaderingen en georganiseerde inspraakavonden, maar ontmoeten elkaar op feestelijke bijeenkomsten in de buurt. Ontmoeten is de basis van de dromen. De mensen willen met elkaar concrete resultaten boeken, want dat is wat de wijk draaiende houdt. Iets voor en met elkaar doen in de wijk moet vanzelfsprekend worden. De dromen moeten een nieuwe manier van werken opleveren tussen de burgers en de gemeente. De nieuwe samenwerking wordt door gemeente Zevenaar vastgelegd in een nieuwe visie genaamd “Frisse wind in de wijk”.

Op 7 en 8 juni deed de VIPbus verschillende plaatsen aan in de gemeente Zevenaar. De VIPbus werkt samen met 7Zebra, een creatief adviesnetwerk voor maatschappelijke uitdagingen, en gemeente Zevenaar. Bij het project zijn ook ambtenaren, een wijkagent, en medewerkers van Caleidoz en Baston Wonen betrokken. Op 27 juni worden de dromen gepresenteerd tijdens een pitchavond. Het doel van die avond is een eerste prototype van de droom voor 1 oktober 2013.  De gemeente hoopt dat de dromen van de mensen in Zevenaar de wijken levendiger zullen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.