De meditatie top vijf

LachmeditatieIn campustalk hebben we de lachmeditatie gezien. Maar lachen is niet de enige manier om in meditatie te komen. Zo kan ook een sigaretje roken helpen. Zie hier de top 5 van meest opvallende meditaties.

De rookmeditatie

Je ochtendritueel van een sigaretje roken en een koffie drinken kan je nu uitbreiden met een meditatie. Een rookmeditatie dan. Sommigen geloven dat je door sigaretjes roken in meditatie kan komen. De sleutel zou hem zitten in het ‘bewust zijn van de handelingen’. “Focus je op de warmte, de lucht, het knisperende geluid en blaas vervolgens de rook weer uit”, aldus de site Mediteren doe je zo.

Mindfulness meditatie

Deze meditatievorm is steeds meer in trek bij sporters. Het gaat er om dat je jezelf traint om zo veel mogelijk aandacht te hebben voor het hier en nu. Zo kan je als sporter je je zo veel mogelijk concentreren op het spel, in plaats van afgeleid worden door andere gedachten. De Utrechtse sportacademie voor basketballers Uball probeert deze training nu uit onder de jeugdige spelers. Kijk in onze uitzending van Campustalk hoe dat in z’n werk gaat.

Soefidansen

Het ziet er misschien apart uit: mensen in een lange jurken en hoge hoeden die zo snel mogelijk rondjes om hun eigen as draaien. Deze vorm van meditatie komt van de Islam. Door de rondjes kom je uiteindelijk in een soort trance waarbij men zo dicht mogelijk bij Allah wil komen.

Mantrameditatie

Bij de mantrameditatie kom je in meditatie door steeds dezelfde zin, woord of klank (de mantra), te zingen. Deze klank moet een gevoel van blijheid in je oproepen.

Sotoschool: Zenmediatie

Om je zo min mogelijk te laten afleiden tijdens een meditatie, staar je bij deze vorm naar een witte muur. Dit staat symbool voor feit dat “het pad naar verlichting, alleen afgelegd moeten worden”, aldus de school.

Eén gedachte over “De meditatie top vijf

  • 26 juni, 2013 om 13:36
    Permalink

    Ik denk het niet dat ik ooit aan een lachmeditatie ga meedoen. Je lacht wanneer je iets grapig vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.