Drie buurttuinen in Utrecht

Volkstuintjes slowWilt u na het zien van het tv-item ook de groene vingers uitslaan, maar heeft u alleen een balkon? Geen nood! Hieronder staan drie buurttuinen uitgelicht waar u zich in de zomer helemaal kunt uitleven!

 

 

 

1. Woont u in Transwijk of Kanaleneiland? Vanaf dit voorjaar kunt u groente verbouwen met Food 4 Good. Dit initiatief in park Transwijk is opgezet om buurtbewoners in contact te brengen met mensen met geestelijke problemen, die hier ook aan de slag gaan. De opbrengst van de tuinen gaat naar de voedselbank en Resto van Harte, een restaurant waar mensen met een minimuminkomen een goedkope driegangenmaaltijd kunnen bestellen.

2. Bij de Voortuin in Voordorp verbouwen bewoners uit de wijk gezamenlijk groente en fruit. Iedereen mag plukken en oogsten naar wens. Op de site wordt aangegeven wanneer bepaalde groenten rijp en dus ‘oogstklaar’ zijn.

3. En de projecten beperken zich niet alleen tot Utrecht! Ook in de Meern zijn er allerlei gesprekken gaande om in het De Milan Viscontipark een buurttuin op poten te zetten. Dit wordt dan een gezamenlijk project tussen buurtbewoners, de nabijgelegen basisschool Het Veldhuis en Brazzerie Abrona, waar verstandelijk gehandicapten een handje meehelpen in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.