Eet eens een broodje kameel

kameelVooral na de voedselschandalen van de afgelopen tijd, lijkt men een beetje klaar te zijn met de gewone hamburgers van koeien en de worsten van varkens. Vlees van ‘bijzondere dieren’, zoals een broodje met een hamburger van kamelenvlees, is steeds meer in trek.

In Groningen was het een echte hit: het broodje kamelenvlees. “Onze promotie-actie was het heel druk bezocht en we stonden veel in de media”, vertelt slager Johannes Hoekstra. “Mensen hadden er eigenlijk geen moeite mee dat er kamelenvlees werd gebruikt. Het is biologisch en diervriendelijker dan het meeste vlees hier in Nederland. Het smaakt eigenlijk bijna hetzelfde als rundvlees maar dan iets zoeter.”

Zo kan je in Rotterdam terecht voor krokodillensate. En in Amsterdam kan je ganzenkroketten eten, van ganzen die overlast veroorzaken op Schiphol.

In Utrecht is er echter nog niet veel bijzonder vlees. Wel is er de bekende paardenslager Van Beek. Ook slager Anneke van Beek doet goede zaken. “De tent bestaat al 75 jaar, dus een trend is het in dit geval niet te noemen”, vertelt Van Beek. Er is veel commotie ontstaan toen bekend werd dat veel paardenvlees als koeienvlees verkocht werd. “Ik denk dat het echter niet te maken had met dat mensen geen paardenvlees willen eten. Het vlees is gezonder dan koeienvlees en eigenlijk ook veel lekkerder.”

Wil je nou echt bijzonder en diervriendelijk vlees? Neem een kijkje bij de Vegetarische Slager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.