Fixie’s, retro racefietsen en vouwfietsen weer volop in het straatbeeld

Fixie’s, retro racefietsen en vouwfietsen weer volop in het straatbeeld

Fixie: een racefiets, maar dan alleen het frame want de versnellingen, remmen en het stuur zijn ervan af gestript. Het stuur is vervangen door en klein smaller stuurtje. Een minimalistische fiets is wat er overblijft, vaak in een fel kleurtje naar de smaak van de eigenaar.

Een beetje gevaarlijk maar vooral heel snel gaan ze. Het zit ‘m vooral in dat hele snelle toen de fietskoeriers in New York dit soort fietsen gingen samenstellen. Naast je kleding- en muziekkeuze vertegenwoordigd je fiets nu ook je stijl. Rijd je op een fixie of kies je voor een oude racefiets of de laatste onder de fietstrend de praktische vouwfiets die makkelijk in de klappen is en gratis met je meereist in de trein. Dat er met oude fietsen geld te verdienen is bewijzen Edwin en Willemijn met Blackbird Coffee & Vintage aan de Oudegracht in Utrecht waar Willemijn de gasten voorziet van koffie en lekkers en Edwin fietsen opknapt die te koop zijn in de zaak. Soortgelijke zaken zie je ook steeds meer verschijnen in de andere grote steden zoals Lola bikes & coffee. Koffie blijkt namelijk de motor van elke fietser. En zo ontstaan er steeds meer plekken waar gelijkgestemden hun passie voor fietsen en een goed product kunnen delen. Wil je zien wat je allemaal op een fixie kan klik dan op de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=LAyyaVnoMdc

En voor meer info over fietsen en koffie surf je naar de website.

www.blackbirdcoffee.nl
http://www.lolabikesandcoffee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.