Kensington

 

Leden van Kensington: Casper, Niles, Eloi en Jan
Leden van Kensington: Casper, Niles, Eloi en Jan

Kensington is een Utrechtse band die bestaat uit vier jonge mannen. In 2005 wordt de band opgericht. Twee jaar later besluit de drummer ermee te  stoppen. Gelukkig krijgt Kensington er een hele goede drummer voor terug en is de band compleet. Vanaf toen vormen Eloi, Casper, Jan en Niles samen de band Kensington.

Kensington kent vele successen en vooral de afgelopen jaren is de band uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlandse rockbands, met Home Again als hun hit single. De media heeft hier een grote rol ingespeeld, zowel de radio als het internet. De heren leggen bij Campus Cam uit waarom deze media zo belangrijk waren voor hun doorbraak. De ene na de andere bekende en grote concertzaal in heel Nederland krijgen ze uitverkocht met hun tour, maar ook de festivals worden niet overgeslagen door de band. Zo stond de band op Pinkpop 2013 op het hoofdpodium en was hun optreden één van de hoogtepunten van het festival. De band zit ook niet om 3FM Awards verlegen, Dit jaar sleepten de heren maar liefst drie awards binnen. Deze prijzen zijn de kers op de taart volgens de band.

Je zou gaan denken dat door al deze successen de bandleden naast hun schoenen zouden gaan lopen, maar niks is minder waar. Ze hechten veel waarde aan de kleine en fijne dingen in het leven. Op de vraag of Utrecht onderhand niet te klein is voor de heren om te blijven wonen antwoorden ze in koor: ‘Nee, absoluut niet.’ De leden vinden het juist fijn om Utrecht als thuisbasis te blijven houden. ‘Ik kom hier tot rust. Het is en blijft mijn stad. Ik ken de fijne en leuke plekjes en ondanks onze successen kunnen we nog redelijk anoniem over straat.’ Vertelt Eloi. Ook Casper vindt het heerlijk om in Utrecht te blijven wonen. ‘Het is een mooie stad en ik ga nog steeds graag zo af en toe naar een goed feestje hier. Een stad kan niet te klein zijn. Bovendien zijn we zo vaak van huis en is het juist daarom fijn om ergens thuis te komen waar je je thuis voelt en het vertrouwd is.’

Wilt u een concert van de heren bijwonen? Bekijk dat hun touragenda.

3 gedachten over “Kensington

 • 19 juni, 2013 om 17:33
  Permalink

  Dat zou helemaal niet raar zijn Chris

 • 19 juni, 2013 om 15:53
  Permalink

  Het zou niet raar zijn als ze naast hun schoenen gingen lopen, maar wel gaaf dat ze dat niet doen 🙂

 • 19 juni, 2013 om 14:21
  Permalink

  Zeer interessante band dat Kensington. Laten we hopen op meer mooie successen in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.