Kleding ‘swappen’: de nieuwe duurzame manier om je garderobe te vernieuwen

Kleding ‘swappen’: de nieuwe duurzame manier om de garderobe te vernieuwen

Kledingruilfeesten. Ieder vrouw heeft er inmiddels wel eentje gehad of er in ieder geval al van gehoord. Want deze ‘swap party’s’ worden sinds de crisis steeds vaker georganiseerd. Duurzaam, recyclend, gratis en voor niets vernieuwen vrouwen nu op deze manier hun garderobe.

Dat de crisis hier een rol in speelt is voor de hand liggend. Mensen hebben minder te besteden en gaan zuiniger met hun spullen om. En dat uit zich niet alleen in het ruilen van kleding. Dat mensen meer behoefte hebben aan kwaliteit en spullen die langer meegaan is te zien aan de vele nieuwe handeltjes die ontstaan. Espressobars waar uitsluitend biologische koffie wordt geschonken, de ouderwetse barbier, heel veel tweedehandszaken, ‘home made’ marktjes zijn hier het bewijs van.
Je kan stellen dat de crisis ervoor zorgt dat mensen ook creatiever zijn geworden in het bedenken van manieren om geld te verdienen zoals Maartje Maars die met haar Little Green Dress events geld verdiend maar vooral vrouwen helpt aan ‘nieuwe’ outfits en het de overgebleven kleding doneert aan het goede doel. Kijk voor meer informatie over Little Green Dress events op haar website: http://www.littlegreendress.nl

En wil je zien hoe het er elders aan toegaat klik dan op de onderstaande link:

http://ellieskledingkast.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.