Makkelijk de grens over

Smokkelen-2Het dorpje Baarle is uniek in de wereld. Wanneer je vijf minuten op straat loopt, passeer je wel twintig keer de Belgisch-Nederlandse grens. Aan de ene kant het Belgische Baarle-Hertog en aan de andere kant het Nederlandse Baarle-Nassau.

Een perfecte kans voor smokkelaars om geld te verdienen. Dit werd in de jaren ’40 dan ook veel gedaan. Boter was in Nederland bijvoorbeeld veel goedkoper dan in België. Daarom was het een bijzonder gewild product om te smokkelen.

Bekijk in het filmpje het verhaal van een oud-smokkelaar.

http://www.youtube.com/watch?v=fMZ-pg1XlUQ&feature=youtu.be

Door: Rikki Hendriks, Nicole Tegelaar & Tim Toet

Foto: BHIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.