Modelspoor, hoe begin je ermee?

Wanneer je gek bent van modeltreinen en modelbouw, dan kun je terecht bij verschillende verenigingen zoals de modelspoor vereniging in Veenendaal, die te zien is in het item. Maar als je nou net gaat beginnen met zo’n hobby als deze, waar moet je dan terecht? Allereerst is het gewoon mogelijk om bij betreffende winkels informatie in te winnen. Zij zullen je dan uitleggen met welke banen je het beste kan starten en zij zullen verschillende boekjes meegeven over hoe je moet beginnen.

Expo Houten, beursgebouw waar Modelspoor Houten gehouden wordt.

Een andere optie is natuurlijk om de beurzen langs te gaan. In de Expo Houten is namelijk eens in de zoveel tijd een modeltreinenbeurs. Hier staan allemaal hobbyisten die vol met passie kunnen vertellen over wat voor treinen zij hebben, hoe zijzelf ooit zijn begonnen en ga zo maar door. Je moet er wel vanuit gaan dat je er behoorlijk wat tijd in moet steken, een baan met landschap eromheen is niet binnen een paar dagen gebouwd. Daarbij moet je ook goed weten dat een hobby als deze behoorlijk duur kan zijn. Er zijn bijvoorbeeld wat treintjes waar je gewoon rond de 400 a 500 euro voor moet betalen, al zijn er natuurlijk ook goedkopere versies. Het is bij een hobby in de modeltreinen wereld gewoon erg belangrijk dat je van te voren goed informatie inwint bij mensen die er verstand van hebben.

Sfeerimpressie open dag Modelspoor Veenendaal

Een aantal winkels in de regio Utrecht waar je terecht kan voor informatie wanneer je wilt beginnen met deze hobby zijn:

- Beelen Modelbouw

- Kuijpers Hobbyhuis

Veel mensen denken dat de hobby nogal stoffig is en dat de hobby weinig toekomst meer heeft. Hoe denken jullie daarover? Is deze hobby op zijn retour of valt het nog te redden? Wat zouden manieren zijn om de hobby een moderner imago te geven? Kom maar op met jullie input. Kijk vooral ook naar de uitzending van CampusCam om meer te weten te komen over deze hobby.

Modelspoorbaan in Veenendaal. bron: modelspoor.nl
Modelspoorbaan in Veenendaal.
bron: modelspoor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.