Mustafa Marghadi: “Ik heb niet veel van de SVJ geleerd”

Mustafa Marghadi
Mustafa Marghadi

Mustafa Marghadi is sinds 2011 een van de vaste presentatoren van de NOS op 3-journaals. De Marokkaanse Nederlander studeerde journalistiek aan de school voor journalistiek in Utrecht. Daarna liep hij stage bij NOS Headlines. Na zijn studie, werd hij aangenomen als nachtredacteur bij het NOS Radio 1 journaal.

Mustafa Marghadi vertelt dat alles voor hem tijdens en na zijn studie op rolletjes ging. De oud SVJ-student heeft zelf twee jaar lang het kinderenprogramma “Het Klokhuis” gepresenteerd. “Een heel erg leerzame ervaring”, vertelt Mustafa.

De NOS presentator op 3 wist niet eens wat hij wilde doen na zijn managementstudie. “Ik besefte dat ik geen management materiaal was”, zegt hij. Het duurde even voordat hij een studie keuze maakte. Hij herinnerde zich dat hem op de middelbare school werd vertelt dat hij een ontwikkelde algemene kennis had. “Ik hield van verhalen vertellen en ik hield van verhalen schrijven”, laat de journalist weten. “Op het moment dat ik ging nadenken over wat ik wilde gaan doen, dacht ik: als je verhalen wilt schrijven en vertellen, dan moet je de journalistiek in”. Dat werd de doorslaggevende factor voor Mustafa die meteen aan de bak ging aan de school voor journalistiek.

Tijdens zijn studie was Mustafa een “student die zich niet noodzakelijkwijs druk maakte over lessen” maar meer over wat hij “daarnaast zou kunnen doen”. “Ik ontdekte vrij snel dat je geen goede journalist wordt met hoge cijfers. Ik heb niet het gevoel dat ik ontzettend veel van de school voor journalistiek heb geleerd maar dat ik dankzij de school voor journalistiek ontzettend veel geleerd heb”, concludeert hij. Volgens Mustafa leert de journalist de meeste dingen in de praktijk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.