Ondernemen en studeren: niet altijd een goede combinatie

Een eigen bedrijfje opzetten is altijd een risico. Maar als jongere wordt dit risico toch iets vergroot. In Campustalk zagen we de studenten Alexandra en Geertje met hun goed lopende kaartenbedrijf Theeduif. De inmiddels 31-jarige Dennis heeft echter andere ervaringen. Tijdens en na zijn studie Literatuurwetenschappen besloot hij een geheel andere weg in te slaan en zette een bouwbedrijfje op. Hij had eerder al in de bouw gewerkt en had al ervaring opgedaan. Het ging echter helemaal niet zoals gepland.

“Mijn bedrijfje zette ik op vlak voor de crisis. De bouwsector was natuurlijk een van de eerste sectoren waar het niet goed mee ging, dus ik had vooral pech”, zegt Dennis. Vlak nadat de jonge ondernemer zijn tijd en geld geïnvesteerd had en klaar was om aan de slag te gaan met zijn bedrijf, stortte de sector in. “Ik was klaar om aan de slag te gaan, maar ik kon nergens werk krijgen. Vooral als jonge starter had ik het moeilijk in die sector.”

Dennis is hierna weer een andere richting ingeslagen: hij werkt nu in de IT-sector. “Na zes jaar ben ik nog steeds mijn schulden aan het afbetalen. Het is heel vervelend want je bent jong en je wilt gewoon opnieuw met iets beginnen. Maar door die schulden zijn altijd een last geweest.”

Hij wil echter jongeren niet ontmoedigen om ondernemer te worden. “Het is natuurlijk altijd een goede ervaring en ook ik heb er veel van geleerd, maar ga niet te hard van stapel en doe het vooral in het begin nog iets rustiger aan. Investeer niet te veel.”

Dennis is om privacyredenen geen echte naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.