Plukken in De Bilt met Transition Town

Plukken in De Bilt met Transition Town

Daglelies, duizendblad, watermunt, vlierbessen en nog veel meer. Je plukt het zo uit de natuur en bereid er heerlijke gerechten van of trekt er thee van. Dat de natuur veel te bieden heeft wordt duidelijk na een plukwandeling onder leiding van plukgids Elma Roelvink. Klik op kaart om te zien waar je kunt plukken: http://plukdestad.nl/kaart.html

Overgewaaid uit Engeland ontstaan er in Nederland steeds meer Transition Towns. Netwerken van burgers die duurzaam om willen gaan met de natuur, haar grondstoffen en energie. Denk aan zonnepanelen, het beter isoleren van je huis, moestuinen en zogeheten ‘repair cafe’s’ waar mensen hun kapotte spullen door vrijwilligers gratis kunnen laten repareren.
Alles van een kapotte spijkerbroek tot een elektrische tandenborstel wordt naar het repair cafe gebracht om gemaakt te worden. Dit alles wordt tot stand gebracht door burgerinitiatieven, zonder hulp en subsidies. Vooral in De Bilt heeft Transition Town een vogelvlucht genomen volgens Anne Marie Gout van Transition Town De Bilt is dat dankzij de actieve inzet en betrokkenheid van de inwoners die ervoor zorgen dat er steeds nieuwe evenementen en bijeenkomsten worden georganiseerd.

Wil je meer weten over wat je kunt plukken en recepten of over Transition Towns, kijk voor meer informatie eens op de volgende sites.

http://www.plukdestad.nl
http://debilt.transitiontowns.nl
http://www.foodguerrilla.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.