Scepsis jongeren groot bij psychologische methodes

We tellen tal van verschillende behandelingen en methoden als het gaat om de bevestiging van de  psychologische en mentale gesteldheid. De meest bekende is een gesprek met de psycholoog, maar er zijn ook flink veel methoden die wat minder in het oog springen. De Chinese praktijk Mei Mei Yu in Bunnik heeft een eeuwenoud foefje genaamd `Quasha therapie´. Hier wordt met een steen over het lichaam geschraapt om te kijken waar blokkades zitten. Wat vinden jongeren hier van? 

Guasha

Een echt taboe is het niet, maar jongeren praten liever niet over mentale of ernstige fysieke problemen. Menigeen bezoekt wel eens een psycholoog, maar fysieke programma´s waarin als het ware in de hersenen wordt gekeken geloven nauwelijks studenten in. Dat terwijl de Guasha therapie wel degelijk bijzonder is. Door te kijken waar de rode vlekken zich op het lichaam bevinden kan gekeken worden waar teveel stress zit of bijvoorbeeld wanneer er te weinig is gegeten of geslapen. Best interessant voor jongeren zou je zeggen.

Het zit hem volgens arts Han Diekema in het feit dat het weinig bekend is. De Chinese methode mag dan eeuwenoud zijn, in Nederland is hij nog amper op de kaart gezet. Dit zou volgens hem best meer mogen gebeuren. Het is voor de mens die langskomt een verrijking. Je kunt zien of je gezond bent, je slaapritme wel in orde is en hoe je beter kunt ontspannen.

Meer weten over de Guasha therapie? Kijk dan naar CampusTalk!

Het volledige interview met Han Diekema is hier te bekijken: http://www.youtube.com/edit?ns=1&video_id=0S1O2m5gm4I

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.