The Yard 2.0

In 2007 sloten de deuren van The Yard. Een indoor skatepark, in een gekraakte loods, met zelfgemaakte skate-obstakels. Het gebouw werd neergehaald door de gemeente, en daarmee verdween het indoorpark en ook de obstakels op het dak van The Yard. Tegenwoordig is de vloer van het voormalige skatepark bezaaid met de overblijfselen van het dak van het gebouw. In die puinhoop proberen skateboarders The Yard nieuw leven in te blazen.

IMAG0155

Met een groep skateboarders probeert initiatiefnemer Max Hartveld een deel van het terrein weer skate-baar te maken. Vroeger ging Max zelf met de trein naar Utrecht om te skaten bij The Yard. Nu woont hij in Utrecht. Op facebook zag Max foto’s van het terrein. Hij besloot toen een facebook event aan te maken en zo andere skaters op te trommelen. Door het puin weg te scheppen, wordt de betonnen ondergrond langzaam weer zichtbaar. Inmiddels zijn ze nu drie dagen bezig geweest en is er al een aardig stuk beton skate-baar gemaakt. Het eerste obstakel, een grindbuis, is al geplaatst.

IMAG0147

Volgens Max heeft de plek veel potentie om weer een mooie skateplek te worden:” Er is genoeg ruimte en de betonnen ondergrond is geschikt om overheen te rijden. Daarnaast zijn alle grondstoffen aanwezig. Zelfs het puin kunnen we gebruiken. Dat kunnen we tegen de muren aanzetten. Als we daar beton overheen storten kunnen we daar op skaten. Met oude bakstenen hebben we een grindblok gemaakt, daar moet alleen nog een ijzeren rand op bevestigd worden. Die halen we bij een oud ijzerhandel, dan kunnen we daarop grinden.”

IMAG0149

Max is niet bang dat de gemeente een stokje steekt voor de activiteiten bij The Yard:” De gemeente had plannen met deze plek, maar er gebeurt al zes jaar niks. Wij proberen hier iets moois te maken, waar een hoop mensen plezier aan kunnen beleven. Bovendien betalen we alles uit eigen zak, er wordt geen belastingcent aan uit gegeven.”

 

Max skateboarden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.