Verschillende bieren bij Brouwerij Maximus

Bij de bierbrouwerij Maximus in de Meern wordt er nog op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Het merk Maximus is dus niet heel groot en totaal niet te vergelijken met namen als Heineken, Grolsch of Bavaria. Wel is er een redelijke variatie in bieren die Maximus in het assortiment heeft.

Allereerst is er de Pandora, dat is een fris en fruitig biertje die licht bitter is, een makkelijk biertje om te drinken. Daarnaast is er de Brutus, dit biertje won in 2011 nog de prijs van meest gewaardeerde bier van de Provincie Utrecht. Deze Brutus is een amber lager bier, het is een zoetige bier die door de Amerikaanse hopsoorten makkelijk door te drinken is.

Brutus bier van Maximus. Bron: www.hetbiermoment.nl
Brutus bier van Maximus.
Bron: www.hetbiermoment.nl

Voor de wat zwaardere bieren kan je ook terecht bij Maximus. Er worden namelijk twee soorten stout bieren gebrouwen. Allereerst heb je de Stout 6, een stout van zes procent die erg donker is en verschillende tonen in zich heeft. Onder andere chocola, koffie en geroosterd brood, dankzij de Engelse hop en de geroosterde mout zit er wel een aardige bitterheid in. Daarna komt de stout 8, een zwaardere stout die zoals een stout hoort heel donker is. Deze stout is gemaakt van verschillende moutsoorten en ook weer een balans tussen chocola en koffie. De smaak is romig en vol en heeft een alcoholpercentage van acht procent. In het item komen deze verschillende moutsoorten ook voorbij en zie je de verschillen tussen de lichte en donkere.

Pandora bier van Maximus. Bron: www.biernavigatie.nl
Pandora bier van Maximus.
Bron: www.biernavigatie.nl

Er zijn ook nog twee verschillende saison bieren, een voorjaar en najaar variant. Degene die in het voorjaar verschijnt is een blond bier, het is een licht biertje van 5% die gezien kan worden als een dorstlesser vanwege de citrustonen die er in zitten. De variant die uitkomt in het najaar is een donker bier, iets meer alcohol en is meer zoet dan zijn blonde tegenhanger. Voor een echte frisse bier is de Highhops het meest geschikt. De Highhops bevat 5 verschillende hopsoorten die allemaal zorgen voor een frisse smaak. Om nou meer te weten te komen over de soorten bier en de moutsoorten, neem een kijkje in de brouwerij en neem deel aan een proeverij van Maximus.

Wil je nou meer zien van de brouwerij. Kijk dan naar CampusTalk.

De bieren die gemaakt worden zijn op verschillende plaatsen te verkrijgen. o.a. Berts Bierhuis, slijterijvan Schaik, slijterij van Berkel en slijterij Besseling zijn winkels waar je het kunt krijgen. Een compleet overzicht van de verkrijgbaarheid is op de website te vinden.

Bierbrouwerij Maximus
Bierbrouwerij Maximus

Wat is jouw favoriete bier? Laat het weten in een comment.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.