Vissende vrouwen: taboe of concurrentie?

Dacht jij dat vissen een echte mannenhobby is? Denk dan maar nog eens. 


Vissen wordt namelijk steeds populairder onder vrouwen. In 2011 waren er maar liefst 27.000 vrouwen met een VISpas in Nederland. In 2012 waren dat al 30.000 vrouwen. Maar nog steeds heerst er op diverse fora de vraag of het een taboe is dat vrouwen ook vissen. Sommige mannelijke vissers verklaren zelfs bang te zijn voor concurrentie…

Is er dan een reden om bang te zijn? Volgens Robert van der Stoep, fervent karpervisser, is daar inderdaad een reden voor. “Ik weet niet wat het is, maar vrouwen vangen gewoon meer karpers. En de karpers die ze dan vangen, zijn vaak ook groter dan die van hun vriend.” Van der Stoep denkt dat er daardoor een soort concurrentie kan ontstaan tussen koppels. “Ik heb gelezen dat koppels uit elkaar kunnen gaan door die concurrentie. Er bestaan zelfs zogenaamde ‘karperscheidingen’…”

Dat vissen een populaire hobby is, blijkt ook uit de vele visapps die ontwikkeld worden. Met deze apps kun je jouw grootste trots van een vis showen aan al je visvrienden. Dit jaar is er zelfs een speciale karperapp ontwikkeld. Kijk naar CampusTalk als je meer wilt weten over deze app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.