Vrienden Nesu en Ogararu helpen thuisland

ogararu

Oud-voetballer van FC Utrecht Mihai Nesu en ex-ajacied George Ogararu zijn goede vrienden. Samen helpen ze kinderen in hun thuisland Roemenië. Nesu helpt gehandicapten met revalideren en Ogararu biedt Roemeense weeskinderen de mogelijkheid om iets van hun leven te maken.

Ogararu en Nesu waren bij de nationale ploeg van Roemenië al kamergenoten en zijn nog altijd goede vrienden. “Mijn band met Mihai is hetzelfde als de band tussen mijn stichting en de Mihai Nesu Foundation (MNF). We steunen elkaar in de doelen die we willen bereiken.”

Het doel van de stichting van Ogararu is het helpen van zoveel mogelijk weesjes. Sinds 2007 heeft de George Ogararu Association al zo’n vierhonderd weeskinderen geholpen. “En dat is nodig ook, want de weesjes in Roemenië hebben vaak niets. Daardoor hebben ze een kleine kans van slagen. De stichting helpt de kinderen met het bouwen van een mooie toekomst. “We geven de weesjes de kans om toch hun dromen na te leven”, zegt Ogararu.

“De kinderen kunnen kiezen tussen culturele- en sportprogramma’s. “Ik houd me vooral bezig met het sportgedeelte. Met mijn voetbalschool geef ik de kinderen techniektraining”. De voetbalschool is een onderdeel van het project ‘Football for life‘. “Er zijn inmiddels drie edities geweest van ‘Football for life’. We hebben met dit project geld ingezameld om de voetbalschool te bouwen en we hopen binnenkort ook twee voetbalvelden aan te leggen waar de weesjes, maar ook ‘gewone’ kinderen kunnen voetballen”, aldus Ogararu.

Ook Ajax, waar Ogararu drie jaar onder contract stond, is nauw betrokken bij de stichting. Niet zo lang geleden kwamen de Roemeense kinderen nog naar de Amsterdam Arena. Daar kregen ze een rondleiding door het stadion en gaf Ajax elk weesje een voetbalshirt en kampioensposter.

Naast voorzitter van zijn eigen stichting is Ogararu ook vice-voorzitter van de Mihai Nesu Foundation. Wil je meer weten over de stichting van Mihai Nesu? Kijk dan op 7 oktober naar Campus Talk op RTV Utrecht.

Ogararu over zijn stichting

[jwplayer mediaid=”31363″]

Wil je weten wat George Ogararu voor de Mihai Nesu Foundation doet? Klik dan hier.

3 gedachten over “Vrienden Nesu en Ogararu helpen thuisland

 • 19 juni, 2013 om 23:13
  Permalink

  Wat je zegt Tim. Ik hoop van harte dat deze foundation nog lang door kan gaan met de dingen waar ze nu mee bezig zijn.

 • 19 juni, 2013 om 17:25
  Permalink

  Helemaal eens met Mennos. Het is goed wat deze stichting doet en ze hebben veel succes in Roemenië. Hopen dat ze lang door kunnen gaan met waar ze mee bezig zijn.

 • 19 juni, 2013 om 17:09
  Permalink

  Lang leve Mihai Nesu. Dat deze stichting nog maar veel successen mag mogen boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.