Eenzame ouderen? Niet als het aan deze initiatieven ligt!

Ouderen zijn vaak erg eenzaam. Daarom zijn er in Nederland vele initiatieven om ouderen zich wat minder eenzaam te laten voelen. Een overzicht van leuke projecten in de omgeving Utrecht die als doel hebben de eenzaamheid bij ouderen te verminderen.

1. Samen Online
Ouderen weten vaak weinig van computers en social media. Daarom koppelt Samen Online jongeren aan ouderen die wat willen leren over deze onderwerpen. Bovendien kan social media helpen bij het verminderen van het eenzame gevoel bij ouderen.

2. Eettafel ‘de Barkel’
Elke donderdag kunnen 55-plussers uit de wijk Hoograven terecht bij eettafel ‘de Barkel’ om samen met maximaal 28 anderen te genieten van een drie-gangen menu. Ouderen kunnen hier terecht om gezellig met elkaar te praten en goedkoop te eten.

3. Oma’s United
Oma’s United is een sociale onderneming van een groep studenten van Enactus Utrecht. Ouderen komen hier samen voor de gezelligheid, maar ook om producten te maken en te verkopen. Zo worden onder andere simpele tassen en potten door de oma’s omgetoverd tot schattige tasjes met opdruk en vrolijke opbergpotjes. De opbrengst van de producten worden weer gebruikt voor de activiteiten voor de ouderen.

Een ander project dat als doel heeft ouderen zich minder eenzaam te laten voelen is het ‘Adopteer een Oma’ project. Met dit project worden studenten aan ouderen gekoppeld. Wil je hier meer over weten? Kijk dan naar CampusTalk.

Eén gedachte over “Eenzame ouderen? Niet als het aan deze initiatieven ligt!

 • 7 augustus, 2013 om 07:51
  Permalink

  Hierbij nog een leuk initiatief

  crowdfundingscampagne

  Granny’s Finest is een fashionlabel dat de creativiteit van jonge ontwerpers koppelt aan het vakmanschap van grannies in Nederland. Het resultaat zijn mode accessoires met de hand gebreid en gehaakt, met natuurlijke garens, helemaal van deze tijd.

  Granny’s Finest is een social enterprise, dat wil zeggen dat Granny’s Finest niet alleen commerciële doelen nastreeft, maar minstens net zo belangrijk zijn de sociale doelen.

  Jong creatief talent wordt een kickstart geboden voor de rest van hun carrière. Aan de andere kant worden lokale handwerkclubjes georganiseerd (in samenwerking met zorginstellingen). Op deze manier wordt sociale cohesie ondersteund en probeert Granny’s Finest eenzaamheid te voorkomen. Als beloning voor de inzet van de grannies worden zij op diverse uitstapjes getrakteerd.

  Granny’s Finest wil graag in samen werking met zorginstelling Axioncontinu een nieuwe handwerkclub starten in Overvecht, ’t huis aan de Vecht. Hiervoor is financiering nodig. Om de benodigde financiering te verkrijgen vragen wij uw hulp, via crowdfundingsplatform Crowdaboutnow. Voor elke donatie staat een gepaste beloning. Nieuwsgierig? Kijk op http://www.grannysfinest.com/utrecht voor meer informatie.

  met vriendelijke groet,

  Jeroen Blokland
  ’t Huis a/d Vecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.